Recept Konditori 3
”Moderna bakelser”
Grundrecept avancerad mousse
Fruktbavaroise med kakaosmör
Mjölkchokladbavaroise med kakaosmör
”Kökets” chokladglaze
Grundrecept fruktkräm till moussetårtor
Amerikansk smördeg (napoleonbakelser/franska våfflor)
Petit-choux
Apelsinbågar (jordgubb)
Nötblåbärstårta
Fransk smörkräm
Sans Rival
Operabakelser
Macarons
Övriga småkakor
Smörkransar
Milanostänger
Centralt innehåll och kunskapskrav Konditori NIVÅ 3
Centralt innehåll
Hur konditoriprodukters konsistens, smak och utseende påverkas av olika val vid tillverkningen.
Planering och organisering vid tillverkning med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
Etiska och miljömässiga val i arbetet.
Tillverkning av konditoriprodukter med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
Tillverkning av konditoriprodukter efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
–Specialbeställda tårtor utifrån beställningar
Tillverkning av konditoriprodukter, däribland desserter och mousser.
–Moussetårtor med interiörer
-Desserter som till exempel creme brulee och bakade desserter
-Sacher
-Sans Rival
Simultant arbete med flera moment och metoder.
Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
Lagar och andra bestämmelser inom området.
Säkerhet och ergonomi i arbetet.
Service, kommunikation och bemötande vid konditoriarbete och i olika servicesituationer.