Tips på utrustning

Tips på utrustning

DEGBLANDARE
För att välja en maskin till att baka hemma behöver du fundera på vad du vill göra med den. Hur mycket betyder design och utseende för dig? Hur stor skål behöver du ha? Och- den viktigaste frågan- hur stor effekt ska maskinens motor ha? Jag ska försöka förklara:

Du kanske bara vill göra enkla saker som att vispa grädde, göra sockerkaka eller rulltårta? Du kanske sätter design framför kraftfullhet? Och vill imponera och visa upp för andra vad du har i köket? Då är det här en bra maskin:

Kitchenaid är en snygg pjäs att pryda köket med och har en skål på 4,8 liter. Motorns effekt är dock bara 325W. Vill du göra något tyngre, till exempel köra ihop mazarinmassa, biskvimassa eller köra en enklare bröddeg men samtidigt ha något som ser snyggt ut i köket kanske den här kan passa:

Electrolux assistent har en motor på 1000W och kommer med två skålar på 2,9 respektive 4,8 liter. Den köpte jag när jag tröttnade på designen på min Kenwood major och ville visa upp något snyggare i mitt kök. Jag trodde att jag kunde göra mig av med Kenwood major men insåg snart att Electrolux assistent inte alls var tillräckligt stark för att köra tyngre vetedegar, matbrödsdegar och surdegsbröd. Därför har jag nu två maskiner som ska ha plats i mina köksskåp:

Kenwood major har som sagt inte den snyggaste designen, men är med sin motor på 1500W enligt mig den mest mångsidiga maskinen. Självklart går det utmärkt att göra allt i Kenwood major, från att vispa grädde till att köra sega skållade degar.

Jag kan säga att varken Electrolux assistent eller Kenwood major står och samlar damm i mina köksskåp. Ibland gör jag stora satser med glass (1000g mjölk, 1000g grädde) och behöver ta fram båda maskinerna för att vispa ihop äggula och socker som sedan blandas med kokande grädd/mjölkblandning.

GLASSMASKIN
Att göra egen glass hemma utan att behöva frysa in glasskålen är livskvalitet! Jag kan själv styra vilka råvaror jag använder och jag ser till att det blir äkta varor varje gång!