Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 700 |
smör/margarin | 200 |
bagerivetemjöl | 400 |
ägg | 700 |
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06041-1024x683.jpg)
- Gör mice en place: väg upp margarin och vatten i en kastrull, mjölet i en bunke och äggen i en bunke.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06047-1024x683.jpg)
2. Koka upp vatten och smör/margarin.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06066-1024x683.jpg)
3. Blanda ner vetemjölet under kraftig omrörning. Rosta tills det är en massa som släpper kanterna.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06076-1024x683.jpg)
4. Värm och rör tills det är en tjock slät massa, som en tjock redning till en sås.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06096-1024x683.jpg)
5. Lägg massan i en kittel och blanda ner äggen lite i taget. Använd vinge. Kolla konsistensen- ibland behövs mindre ägg, ibland mer.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06102-1024x683.jpg)
6. Fyll en spritspåse med massan. Ta den största tyll som finns.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06104-1024x683.jpg)
7. Vik ett bakplåtspapper i fyra delar och spritsa ”bananer” av petit-chouxmassan. Vikningarna i bakplåtspappret visar hur långa ”bananerna” ska vara.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06123-1024x683.jpg)
8. Avbakningstemperatur 190ºC, ca 20-30 minuter, öppet spjäll. Öppna inte ugnen under tiden som petit-chouxerna bakas, då det kan få dem att sjunka ihop.