1/3 sats är lagom till att halvfylla 2 * 10-bitars tårtringar
Ingredienser | Vikt i g |
Italiensk maräng | |
socker | 330 |
vatten | 111 |
äggvita | 180 |
socker | 30 |
Moussen | |
gelatin | 30 |
pure’ | 1000 |
lättvispad grädde | 1000 |
italiensk maräng | 600 |
- Mice en place: Lättvispa grädden, blötlägg gelatinet, väg upp puren i en kastrull, väg upp vatten och den första mängden socker i en kastrull.
2. Rengör en vispskål och visp med ättiksprit och väg upp äggvita och den andra mängden socker. Sätt in bunken i vispmaskinen.
3. Gör i ordning tårtringar med anslag och tårtringar.
4. Koka upp puren.
5. Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinet och blanda ner det i den varma puren.
6. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och låt svalna till 35ºC innan den blandas med marängen.
7. Koka vatten och socker till 121ºC. Börja vispa upp äggvitan när temperaturen har nått 110ºC.
8. Häll sockerlagen över de uppvispade äggvitorna medan vispen går på låg hastighet. När sockerlagen är i ökas hastigheten.
9. Marängen är färdigvispad när det blir tydliga spår efter vispen. Låt den då gå på lägsta effekt i väntan på att puren ska svalna.
10. Blanda försiktigt ner ca 1/4 av puren med marängen.
11.Fortsätt blanda ner puren lite i taget.
12. Blanda försiktigt ner marängblandningen i grädden lite i taget.
13. Fyll upp tårtringarna med moussen.