
Ingredienser | Vikt i g |
Skållning dag 1 | |
vatten | 1600 |
fint rågmjöl | 400 |
bagerivetemjöl extra | 240 |
Raskdeg dag 2 | |
jäst | 100 |
rågsurdeg | 600 |
vatten | 400 |
anis | 14 |
fänkål | 14 |
mörk sirap | 280 |
fint rågmjöl | 480 |
bagerivetemjöl extra | 480 |
Bortgörning dag 2 | |
bagerivetemjöl extra | 400 |
fint rågmjöl | 480 |
salt | 80 |
TOTALT | 5568 |
Skållning dag 1
Koka upp vattnet och blanda ordentligt med mjöl och kryddor.
Raskdeg dag 2
Blanda jäst och vatten. Tillsätt resten av ingredienser till raskdegen och skållning. Blanda långsamt i 7 min. Jäs 30 min.
Bortgörning dag 2
Blanda allt på låg hastighet i 10 min. Liggtid 1-2 timmar. Slå upp degen i bitar om 800g. Raska 45-60 min. IT 300OC, ånga, AT 250oC 30-40 minuter.