80% rågbröd

IngredienserVikt i g
Dag 1, skållning
fint rågmjöl384
öl/svagdricka940
anis15
fänkål15
Dag 2, autolys
bagerivetemjöl extra532
fint rågmjöl1208
vatten 37℃844
rågsurdeg1087
Dag 2, bortgörning
skållningenallt
salt66
vatten128
TOTALT5219

Dag 1, skållning
Koka upp ölen och blanda ordentligt med mjöl och kryddor.

Dag 2 autolys
Blanda ingredienserna långsamt med vinge i 5 min. Låt vila 30 minuter.

Dag 2, bortgörning
Tillsätt skållning och salt och blanda långsamt i 7 minuter.
Tillsätt sedan vattnet och blanda 5 minuter till långsamt. Låt vila i back 90-120 minuter. Slå upp limpor 800g, lägg i mjölade korgar och ställ på kylen över natten.

Avbakning
Vänd ur korgen och låt ligga 10-30 minuter. IT: 300oC, AT: 250oC. 12 sek ånga.