Passionskaramell och lakritstryffel

Passionskaramell

IngredienserVikt i g
glykos30
socker30
vatten50
grädde30
smör10
passionspure40
kakaosmör2-3
(eau de vie, eller vodka)5
  1. Väg upp grädde, smör och passionspure i en kastrull och hetta upp. Ställ åt sidan.
  2. Väg upp glykos, socker och vatten i en annan kastrull och värm till en gyllenbrun karamell.
  3. Häll den heta gräddblandningen försiktigt över karamellen i en tunn stråle under omrörning.
  4. Koka till 114℃.
  5. Häll på kakaosmöret och spriten. Mixa slätt.
  6. Låt svalna och fyll i pralinskal till hälften.

Lakritstryffel

IngredienserVikt i g
grädde50
glykos15
lakritspulver5
mjölkchoklad100
smör5
  1. Koka upp grädde, glukos och lakritspulver och häll över chokladen. Rör till en emulsion.
  2. Mixa in smöret när tryffeln svalnat till 35℃.
  3. Spritsa över passionskaramellen.