Mörk chokladkaramell och kaffeganache

Mörk chokladkaramell

IngredienserVikt i g
socker150
glykos25
vatten50
grädde100
kakaopulver12
mörk choklad100
salt
  1. Hetta upp grädde och kakao i en kastrull. Ställ den sedan åt sidan.
  2. Värm socker, glykos och vatten till en gyllenbrun karamell.
  3. Tillsätt den varma gräddblandningen i karamellen lite i taget under ständig omrörning.
  4. Koka 1 minut och ta sedan kastrullen från plattan.
  5. Låt karamellen svalna i 30-60 sekunder.
  6. Rör ner chokladen.
  7. Smaka av med salt när karamellen svalnat till 50-60 grader.
  8. Fyll mörka pralinskal till hälften.

Kaffeganache

IngredienserVikt i g
grädde166
glykos16
kaffepulver (nescafe’)3
mjölkchoklad100
mörk choklad66
smör33
  1. Koka upp grädde, glykos och kaffepulver.
  2. Häll uppkoket över chokladen i tre omgångar och blanda ordentligt.
  3. Mixa in smöret när tryffeln svalnat till 35 grader.
  4. Fyll pralinskalen ovanpå mörk chokladkaramell.