Brynt smörkola och vaniljganache

Brynt smörkola

Pralin med brynt smörkola och vaniljganache
IngredienserVikt i g
smör100
ljus sirap100
glykos50
grädde150
socker100
vaniljstång1 st
ljust muscovadosocker50
1 nypa havssalt
  1. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt.
  2. Häll över smöret i en annan kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
  3. Koka kolan till 111 grader, rör om då och då.
  4. Kylslå kastrullen i ett vattenbad.
  5. Låt kolan svalna i rumstemperatur till 30 grader och fyll sedan pralinskalen till hälften.

Mörk vaniljganache

IngredienserVikt i g
grädde120
mörk choklad, mild sort220
vaniljstång1 st
glukos20
brynt smör33
  1. Bryn smöret och ställ åt sidan.
  2. Smält chokladen till 45 grader.
  3. Koka upp grädde, glukos och vaniljstång.
  4. Sila uppkoket över chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion.
  5. Mixa ner det brynta smöret.
  6. Låt svalna i rumstemperatur till 30 grader och fyll sedan ovanpå den brynta smörkolan i pralinskalen.