Karamell- och päronbavaroisetårta

Karamell- och päronbavaroisetårta

Karamellbavaroise

Creme anglais:Vikt i g
vispgrädde600
äggula120
socker75
gelatinblad15

Creme anglaise

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Väg upp grädde, äggula och socker i en kastrull och värm till 85 grader under ständig omrörning.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och blanda ner gelatinet i uppkoket.
KaramellmassaVikt i g
glykos300
socker450
vatten, uppkokat375

Karamellmassa

  1. Koka socker och glykos till en brun karamell.
  2. Ta av från värmen och tillsätt det varma vattnet lite i taget under omrörning. Koka ihop.
  3. Väg upp 300g karamellmassa och blanda ner i creme anglaisen.
  4. Låt svalna till 35 grader.
MarängVikt i g
äggvita225
socker112
vinsten 1/2 tsk

Maräng

  1. Vispa äggvita, socker och vinsten till en styv maräng.
  2. Vänd ihop marängen och karamellkrämen.

Päronbavaroise

IngredienserVikt i g
päronpure500
äggula263
socker112
gelatinblad15
lättvispad grädde337

Päronbavaroise:

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Väg upp päronpure, äggula och socker i en kastrull och värm till 85 grader under ständig omrörning.
  3. Låt vattnet droppa av från gelatinbladen och blanda ner dem i uppkoket.
  4. Låt svalna till 35 grader.
  5. Vänd ner päronkoket i grädden.