Croissants

Croissants

IngredienserVikt i g
vatten835
jäst60
socker170
smör170
salt43
bagerivetemjöl extra1872
(ymer)(20)
till inkavling:
smör850
TOTALT4020
  1. Kör ihop degen ca 4+1-2 minuter.
  2. Kavla in smöret med 4-slag + 3-slag.
  3. Croissanter: Kavla ut degen 3 mm tjock och 55 cm bred. Dela degen på längden så du har två långsmala degbitar som är ca 27 cm breda. Skär ut trianglar.
  4. Pain au chocolate: Kavla degen 3 mm, 30 cm bred. Varje pain ska vara 15 cm lång och 80 mm bred.
  5. Pain au raisin: kavla degen till 3 mm, 35 cm bred. Stryk på remons, rulla ihop som snäckor och kubba upp.
  6. Jäs i rumstemperatur.
  7. Baka av i 220 grader.