Hoppa till innehåll
| Ingredienser |
Vikt i gram |
| smör |
1030 |
| socker |
1020 |
| demararasocker/råsocker |
700 |
| vaniljarom |
50 |
| ägg |
1030 |
| apelsinarom |
100 |
| kakao |
360 |
| bagerivetemjöl |
950 |
| salt |
15 |
| chokladchippits |
|
- Rör smör, socker och vaniljarom luftigt med vinge, 20-30 minuter.
- Tillsätt rumstempererade ägg lite i taget. Låt äggen blandas in ordentligt innan mer tillsätts.
- Smaksätt med apelsinarom.
- Blanda kakao, konditorivetemjöl, salt och sikta.
- Blanda försiktigt ner torrvarorna i massan.
- Fyll muffinsformar till 3/4 och toppa med chokladchippits.
- Baka av i 180ºC 18-22 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara lite krämiga i mitten.