Supersaftig saffransockerkaka (Leilas)

Supersaftig saffransockerkaka (Leilas)

 

Ingredienser  Vikt i gram
ägg 500
strösocker 1350
smör 1000
saffran  smaka!
mjölk 750
bagerivetemjöl 1200
bakpulver 50
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Smält smöret och blanda det med mjölk och saffran.
  3. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver.
  4. Blanda försiktigt ner smörblandningen och torrvarorna i äggvispet.
  5. Fyll smorda och bröade sockerkaksformar till 3/4.
  6. Baka av i 180ºC 20-30 minuter. Använd provsticka för att kolla om kakan är färdig.

0 comments on “Supersaftig saffransockerkaka (Leilas)Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *