Vörtbröd (Nordic sugar)

Ingredienser Vikt i gram
vatten 1000
sötjäst 150
salt 30
svart sirap 400
flytande vört 200
margarin 100
rågskållning 100
bakhjälpmedel 25
vörtkryddblandning 40
bagerivetemjöl extra ca 1470
bagerisikt 400
Tillsätt när 1 minut återstår:  
russin 200
Totalt 4125

Arbetsbeskrivning:

Bakas 12 st i ram, för full ram krävs 2 liter deg.

 
Körtid 2+6 min
Degtemp 27OC
Liggtid 20 min
Degvikt 600g
Ånga nej
Baktid 50-60 min
Avbakningstemp 220°C
 vörtkryddblandningVikt i g
kanel1200
ingefära400
nejlika1000
pomerans500
anis500
fänkål500

0 comments on “Vörtbröd (Nordic sugar)Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *