Ingredienser | Vikt i gram |
ägg | 1125 |
strösocker | 675 |
konditorivetemjöl | 338 |
potatismjöl | 338 |
bakpulver | 25 |
Arbetsbeskrivning
- Gör mice en place: Väg upp socker och ägg i en bunke och väg upp bagerivetemjöl, potatismjöl, bakpulver i en skål. Väg upp matolja i en separat bunke.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08054-500x333.jpg)
2. Värm ägg och socker över vattenbad till 60°C. Rör om då och då.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08071-500x333.jpg)
3. Ta ur bunken ur vattenbadet och torka av den.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08075-500x333.jpg)
4. Häll äggsmeten i vispmaskinen och vispa på maxhastighet i 20 minuter.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08078-500x333.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08090-500x333.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08082-500x333.jpg)
5. Gör i ordning anslagsringar på plåtar.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08124-500x333.jpg)
6. Sikta ihop bagerivetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08103-500x333.jpg)
7. Blanda ner torrvarorna och sedan matoljan i äggvispet på låg hastighet ca 1 minut.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08114-500x333.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08119-500x333.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08108-500x333.jpg)
9. Fyll anslagsringar till 3/4 med anslagssmet och stryk upp på kanterna med ett skrapkort.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08127-500x333.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08141-500x333.jpg)
10. Baka av i 180ºC 20-25 minuter. Känn på anslagen så att de är fasta i konsistensen.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/05/DSC08152-500x333.jpg)
0 comments on “Varmvispat anslag”Add yours →