Tryffeltårta

Tryffeltårta

Ingredienser browniebotten Vikt i gram
smör 350
socker 550
kakao 110
brun sirap 110
ägg 300
konditorivetemjöl 350
salt 12
vaniljsocker 25
  • Blanda alla ingredienser på låg hastighet med vinge.
  • Fyll smeten i 14 cm ringar, det blir 5-6 st.
  • Baka av i 180 ºC 10-12 minuter. Botten ska inte vara genombakad.
  • Kyl bottnarna till nästa dag.
Ingredienser mörk tryffel Vikt i gram
grädde 300
mjölk 200
mörk choklad 600
smör 100
florsocker 100
  •  Skär loss browniebottnarna från anslagsringarna. Klä ringarna med plastband och lägg ner browniebotten.
  • Gör mörk tryffel: koka upp grädde, mjölk och socker. Slå det varma uppkoket över chokladen och rör om till en slät tryffeln. Rör ner mjukt smör i tryffeln.
  • Häll den varma tryffeln i ett 1 cm tjockt lager över botten i ringen.
  • Frys tårtan omedelbart.
Ingredienser ljus tryffel Vikt i gram
grädde 300
mjölk 200
mjölkchoklad 700
smör 100
  • Gör ljus tryffel på samma sätt som den mörka, men utan florsocker.
  • När den mörka tryffel stelnat hälls den ljusa över i ett 1 cm tjockt lager. Frys omedelbart.
  • Lossa tårtan från ringen och ta bort plastbandet.
  • Pudra tårtan med kakao och florsocker och lägg på någon chokladdekoration på toppen.

0 comments on “TryffeltårtaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *