1/3 sats är lagom för att halvfylla 2*10-bitars tårtringar.
Ingredienser creme anglaise | Vikt i gram |
mjölk | 400 |
grädde | 400 |
äggula | 200 |
socker | 33 |
Ingredienser vit chokladmousse | Vikt i gram |
lättvispad grädde | 1500 |
vit choklad | 1750 |
gelatinblad | 10 st |
Ingredienser mjölkchokladmousse | |
lättvispad grädde | 1500 |
mjölkchoklad | 1750 |
gelatinblad | 10 st |
Ingredienser mörk chokladmousse | |
lättvispad grädde | 1500 |
mörk choklad | 1100 |
gelatinblad | 4 st |
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05941-1024x683.jpg)
- Gör mice en place: väg upp allt till creme anglaise i en kastrull, lättvispa grädden, blötlägg gelatinet och väg upp chokladen.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05952-1024x683.jpg)
2. Förbered tårtringar med plastband och anslagsbotten.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05977-1024x683.jpg)
3. Värm creme anglaisen till 84°C under ständig omrörning.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05995-1024x683.jpg)
4. Häll nykokad creme anglaise över chokladen. Använd en chinoise (sil) om äggen har råkat koagulera något. Om man gör en liten sats kan man behöva värma blandningen något i micron för att chokladen ska smälta helt.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05996-1024x683.jpg)
5. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det försiktigt i micron till 40°C.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06002-1024x683.jpg)
6. Blanda ner 1/3 av chokladsmeten i gelatinet.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06003-1024x683.jpg)
7. Blanda ner resten av chokladsmeten i gelatinblandningen. Låt allt svalna till 35°C (om grädden blandas i för tidigt smälter mjölkfettet och kan inte bidra till struktur).
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06005-1024x683.jpg)
8. Blanda försiktigt ner chokladsmeten lite i taget i den lösvispade grädden.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC06024-1024x683.jpg)
9. Fyll upp tårtringarna med moussen.
0 comments on “Chokladtrio”Add yours →