Chokladtrio

1/3 sats är lagom för att halvfylla 2*10-bitars tårtringar.

Ingredienser creme anglaiseVikt i gram
mjölk400
grädde400
äggula200
socker33
Ingredienser vit chokladmousseVikt i gram
lättvispad grädde1500
vit choklad1750
gelatinblad10 st
Ingredienser mjölkchokladmousse 
lättvispad grädde1500
mjölkchoklad1750
gelatinblad10 st
Ingredienser mörk chokladmousse 
lättvispad grädde1500
mörk choklad1100
gelatinblad4 st
  1. Gör mice en place: väg upp allt till creme anglaise i en kastrull, lättvispa grädden, blötlägg gelatinet och väg upp chokladen.

2. Förbered tårtringar med plastband och anslagsbotten.

3. Värm creme anglaisen till 84°C under ständig omrörning.

4. Häll nykokad creme anglaise över chokladen. Använd en chinoise (sil) om äggen har råkat koagulera något. Om man gör en liten sats kan man behöva värma blandningen något i micron för att chokladen ska smälta helt.

5. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det försiktigt i micron till 40°C.

6. Blanda ner 1/3 av chokladsmeten i gelatinet.

7. Blanda ner resten av chokladsmeten i gelatinblandningen. Låt allt svalna till 35°C (om grädden blandas i för tidigt smälter mjölkfettet och kan inte bidra till struktur).

8. Blanda försiktigt ner chokladsmeten lite i taget i den lösvispade grädden.

9. Fyll upp tårtringarna med moussen.

0 comments on “ChokladtrioAdd yours →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.