Ingredienser 3 st bottnar 16-18 cm∅, 450g/st | Vikt i gram |
smör | 280 |
socker | 280 |
äggula rumstempererad | 140 |
äggvita | 100 |
smält mörk choklad | 440 |
konditorivetemjöl | 110 |
- Rör smör och socker luftigt med vinge på hög hastighet 15-20 minuter.
- Tillsätt äggulan lite i taget och fortsätt röra med vinge. Blanda ordentligt.
- Vispa äggvitan i en ren bunke till hårt skum.
- Melera äggvitan i chokladsmeten försiktigt.
- Melera ner chokladen i massan.
- Sikta mjölet och melerad ner det.
- Klä anslagsringarna med papper och fördela smeten i dem.
- Baka av i 180ºC ca 18 minuter. Bottnarna ska inte vara helt genomgräddade.
- Vänd bottnarna när de kommit ut ur ugnen och låt stå kallt till nästa dag.
- Skär ut bottnarna ur ringarna och vänd dem upp och ner på galler.
- Gjut mörk chokladtryffel över bottnarna. Låt dem rinna av och placera på tårtbrickor.
- Dekorera med chokladdekoration.
0 comments on “Holländsk chokladtårta”Add yours →