Holländsk chokladtårta

Holländsk chokladtårta

Ingredienser 3 st bottnar 16-18 cm∅, 450g/st Vikt i gram
smör 280
socker 280
äggula rumstempererad 140
äggvita 100
smält mörk choklad 440
konditorivetemjöl 110
  1. Rör smör och socker luftigt med vinge på hög hastighet 15-20 minuter.
  2. Tillsätt äggulan lite i taget och fortsätt röra med vinge. Blanda ordentligt.
  3. Vispa äggvitan i en ren bunke till hårt skum.
  4. Melera äggvitan i chokladsmeten försiktigt.
  5. Melera ner chokladen i massan.
  6. Sikta mjölet och melerad ner det.
  7. Klä anslagsringarna med papper och fördela smeten i dem.
  8. Baka av i 180ºC ca 18 minuter. Bottnarna ska inte vara helt genomgräddade.
  9. Vänd bottnarna när de kommit ut ur ugnen och låt stå kallt till nästa dag.
  10. Skär ut bottnarna ur ringarna och vänd dem upp och ner på galler.
  11. Gjut mörk chokladtryffel över bottnarna. Låt dem rinna av och placera på tårtbrickor.
  12. Dekorera med chokladdekoration.

 

0 comments on “Holländsk chokladtårtaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *