Sursött (bagerilandslaget)

Sursött (bagerilandslaget)

 

Ingredienser skållning dag 1 Vikt i gram
vatten kokande 1000
oblandad rågsikt 500
salt 35
grovmalen kummin 20

Koka upp vattnet och slå det över övriga ingredienser, blanda noga. Plasta och låt stå över natten i rumstemperatur.

Ingredienser fördeg dag 2 Vikt i gram
vatten 750
oblandad rågsikt 100
bagerivetemjöl 500
rågsurdeg 250
jäst 5

Kör ihop och låt vila 1-2 timmar.

Ingredienser bortgörning dag 2 Vikt i gram
skållningen allt
fördegen allt
bagerivetemjöl 1300
honung 45
Arbetsbeskrivning
Körtid 2+6 minuter, gör glutentest!
Viltid i back 1-2 timmar, stöt degen 1-2 ggr.
Vikt 600g, rundriv och vila 15 minuter. Slå limpor, lägg i ram
Insättningstemp 250ºC
Avbakningstemp 200ºC 45-60 minuter
Ånga ja