
Ingredienser skållning dag 1 | Vikt i gram |
vatten kokande | 200 |
oblandad rågsikt | 100 |
Koka upp vattnet och slå det över oblandad rågsikt, blanda noga. Låt stå över natten.
Ingredienser fördeg dag 2 | Vikt i gram |
vatten | 1000 |
oblandad rågsikt | 500 |
bagerivetemjöl extra | 970 |
jäst | 65 |
fänkål | 40 |
skållningen | allt |
Kör ihop och låt vila 60 minuter.
Ingredienser bortgörning dag 2 | Vikt i gram |
bagerivetemjöl extra | 970 |
rapsolja | 40 |
mörk sirap | 450 |
rågsurdeg | 400 |
salt | 28 |
Totalt | 4763 |
Arbetsbeskrivning:
Slagen limpa, doppas i grovt mjöl. | |
Körtid | 2+6+2 min |
Viltid i back | 30+30 min |
Vikt | 600g |
Insättningstemp | 250ºC |
Avbakningstemp | 200ºC |
Ånga | ja |