Morotskaka, 1 kapsel

Ingredienser Vikt i gram
ägg 800
socker 1300
bagerivetemjöl 1050
kanel 32
vaniljsocker 32
bikarbonat 32
grovrivna morötter 950
rapsolja 800
Totalt 4996
Topping
cream cheese, rumstempererad 700
smör rumstempererat 350
florsocker 840

Arbetsbeskrivning

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta.
  3. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet på lägsta hastighet.
  4. Tillsätt morötter och olja och stäng av maskinen så fort det har blandats.
  5. Fyll smeten i en bakplåtspapperklädd kapsel.
  6. 160°C ca 40-50 min eller tills en provsticka som sticks i kakan är torr.
  7. När kakan kommer från ugnen ska den vändas: strö socker på kakan, lägg på bakplåtspapper och bakplåt och vänd.
  8. Låt svalna ordentligt innan glasyren läggs på.

Topping:

  1. Vispa ihop smör och florsocker med vinge så att det blir luftigt och poröst.
  2. Tillsätt lite cream cheese i taget och låt det blandas in ordentligt innan mer tillsätts. Blanda inte för länge, då blir det en lös soppa.