Saffransbiscotti (Jan Hedh)

Ingredienser Vikt i gram
socker 840
osaltat smör rumstempererat 300
ägg 240
mjölk rumstempererad 300
apelsin, skalet av 3 st
saffran smaka!
bagerivetemjöl 1425
bakpulver 60
chokladpellets 300
Totalt 3465

Arbetsbeskrivning

  1. Rör smör, apelsinskal och socker poröst med vinge, smaksätt med saffran.
  2. Tillsätt ägg lite i taget.
  3. Tillsätt rumstempererad mjölk.
  4. Sikta samman vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten.
  5. Tillsätt chokladen och blanda försiktigt.
  6. Väg upp bitar om 300g, rulla ut till plåtens längd, sätt av 3 längder per plåt.
  7. Pensla med ägg och strö pärlsocker över.
  8. Baka av gyllenbruna i 180°C.
  9. Dela längderna i snea bitar medan de fortfarande är varma.
  10. Lägg skorporna ner på plåten.
  11. Rosta i 150°C tills de är gyllenbruna, några minuter.

0 comments on “Saffransbiscotti (Jan Hedh)Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *