Sachertårta

Ingredienser till 2 bottnar 20 cm ∅Vikt i gram
smör200
mörk choklad200
äggula1,7 dl
marängsmet 
äggvita2,5 dl
strösocker200
maizena4
torrvaror 
bagerivetemjöl200
bakpulver4
  1. Smält smöret och häll det över chokladen.
  2. Rör tills chokladen smält.
  3. Rör ner äggulan i chokladsmeten.
  4. Vispa äggvita, strösocker och maizena till maräng.
  5. Melera ner marängen i chokladsmeten.
  6. Blanda och sikta vetemjöl och bakpulver.
  7. Melera ner torrvarorna.
  8. Fyll smeten i pappersklädda anslagsringar.
  9. Baka av i 180ºC ca 25 minuter.
  10. Vänd bottnarna efter avbokning och ställ kallt över natten.

Montering

  1. Skär ur bottnarna ur anslagsringarna och dela varje botten i två delar.
  2. Stryp den understa botten tunt med hallonsylt.
  3. Spritsa uppvispad Ganach, chokladtryffel ovanpå hallonsylten, 1 cm tjockt.
  4. Lägg på den andra botten och jämna till tårtan med tryffel. Kyl.
  5. Aprikotera med riktigt het aprikos. Kyl!
  6. Sätt tårtan på galler och gjut med Ganach, chokladtryffel.
  7. Låt tårtan droppa av på gallret och lyft sedan över den på en tårtbricka.
  8. Pikera SACHER över tårtan.

0 comments on “SachertårtaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *