Ö-limpa

Ingredienser skållning dag 1Vikt i gram
vatten 75ºC3000
oblandad rågsikt2000
salt10
kummin40
Tillsätt när skållningen svalnat till 60ºC: 
malt25

Värm vattnet och slå det över oblandad rågsikt, salt och kummin. Blanda noga. Låt stå över natten. Rör i malt när skållningen svalnat till under 60ºC.

Ingredienser bortgörning dag 2Vikt i gram
vatten900
jäst350
salt65
sirap1100
bagerivetemjöl extra4000
grahamsmjöl1000
matbrödsmargarin150
Totalt12640
Arbetsbeskrivning:

 

600g, rundriven limpa, doppas i grahamsmjöl.

 
Degtemp26ºC
Liggtid30 min
Vikt600g
Insättningstemp240ºC
Avbakningstemp200ºC
Ångaja

0 comments on “Ö-limpaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *