Joconde, botten till dekor

Joconde, botten till dekor

Ingredienser 2 plåt 60×40 cm Vikt i gram
ägg 250
TPT 350
bagerivetemjöl 50
smör 40
marängsmet
äggvita 325
socker 80
vinsten 1 knivspets

Arbetsbeskrivning

  1. Vispa äggvita, socker och vinsten till maräng, inte för hårt.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg, TPT och konditorivetemjöl luftigt.
  4. Blanda en del av äggvispet med smöret och tillsätt det i resten av äggvispet.
  5. Vänd ner marängen i äggsmeten.
  6. Stryk ut på plåt med silipat som är mönstrade med pate’ a’ decor.
  7. Baka av i 230-240ºC 6-7 minuter.
  8. Sikta den bakade sidan med florsocker och vänd upp på kall plåt.
  9. Ta inte bort silipatet förrän botten kallnat ordentligt.

0 comments on “Joconde, botten till dekorAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *