Italienskt lantbröd

Ingredienser Vikt i gram
vatten 4000
jäst 280
bagerivetemjöl extra 7500
S500 120
matolja 80
surdeg 1200
salt 140
Totalt 13320

Arbetsbeskrivning

Körtid 2+6 min
Degtemp 26OC
Liggtid 30 min
Degvikt 600g (limpa) eller 2400g/press (bräck)
Slagen limpa, doppas i rågmjöl, raskas väl och snittas. 3 limpor/hålplåt.

Bräck rundrivs och siktas med rågmjöl.

Ånga 60 sek, öppet spjäll efter 17 minuter
Insättningstemp 250°C
Avbakningstemp 200°C

2 comments on “Italienskt lantbrödAdd yours →

  1. Hej svejs!
    Vad är S500 och var får man tag i det? Tacksam för svar.

  2. Hej! Det är ett fryspulver som vi använder i bageriet om vi ska frysa in degämnen för att baka en annan dag. Du kan ta bort det helt om du ska baka det färskt! MVH Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *