Italienskt lantbröd

Ingredienser Vikt i gram
vatten 4000
jäst 280
bagerivetemjöl extra 7500
S500 120
matolja 80
surdeg 1200
salt 140
Totalt 13400

Arbetsbeskrivning

Körtid 2+6 min
Degtemp 26OC
Liggtid 30 min
Degvikt 600g (limpa) eller 2400g/press (bräck)
Slagen limpa, doppas i rågmjöl, raskas väl och snittas. 3 limpor/hålplåt.

Bräck rundrivs och siktas med rågmjöl.

Ånga 60 sek, öppet spjäll efter 17 minuter
Insättningstemp 250°C
Avbakningstemp 200°C

2 comments on “Italienskt lantbrödAdd yours →

  1. Hej! Det är ett fryspulver som vi använder i bageriet om vi ska frysa in degämnen för att baka en annan dag. Du kan ta bort det helt om du ska baka det färskt! MVH Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.