Engelsk julkaka

Engelsk julkaka

Ingredienser 4 sockerkaksformar 1,5 l Vikt i gram
Marinering dag 1
russin 500
syltade apelsinskal 300
suckat 400
röda cocktailbär 200
syltad ananas 200
mörk rom 200

Blanda alla ingredienser och låt stå över natten i rumstemperatur.

Ingredienser dag 2 Vikt i gram
citroner 4 st
smör rumstempererat 760
socker 600
äggula rumstempererat 240
ägg rumstempererade 400
bakpulver 10
bagerivetemjöl 500
konditorivetemjöl till frukten 500
  1. Tvätta citronerna och riv av det yttersta skalet.
  2. Rör smör, socker och citronskal poröst, 20 minuter.
  3. Tillsätt ägg och äggulor lite i taget.
  4. Sikta ihop den första mängden vetemjöl med bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda den marinerade frukten med den andra mängden vetemjöl och vänd ner det i smeten.
  6. Fyll smorda bröade formar till 3/4.
  7. Baka av i 170ºC 30-45 minuter beroende på formarnas storlek.
  8. Kakorna är hållbara i flera veckor och går jättebra att frysa.

Råvarukostnad för hela satsen: 275 kr.

I Sofias bokhylla

Vill du läsa mer rekommenderar jag att du köper den här boken av Jan Hedh. Den har jag haft stor nytta av.

0 comments on “Engelsk julkakaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *