| Ingredienser 4 sockerkaksformar 1,5 l | Vikt i gram |
| Marinering dag 1 | |
| russin | 500 |
| syltade apelsinskal | 300 |
| suckat | 400 |
| röda cocktailbär | 200 |
| syltad ananas | 200 |
| mörk rom | 200 |
Blanda alla ingredienser och låt stå över natten i rumstemperatur.
| Ingredienser dag 2 | Vikt i gram |
| citroner | 4 st |
| smör rumstempererat | 760 |
| socker | 600 |
| äggula rumstempererat | 240 |
| ägg rumstempererade | 400 |
| bakpulver | 10 |
| bagerivetemjöl | 500 |
| konditorivetemjöl till frukten | 500 |
- Tvätta citronerna och riv av det yttersta skalet.
- Rör smör, socker och citronskal poröst, 20 minuter.
- Tillsätt ägg och äggulor lite i taget.
- Sikta ihop den första mängden vetemjöl med bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda den marinerade frukten med den andra mängden vetemjöl och vänd ner det i smeten.
- Fyll smorda bröade formar till 3/4.
- Baka av i 170ºC 30-45 minuter beroende på formarnas storlek.
- Kakorna är hållbara i flera veckor och går jättebra att frysa.
Råvarukostnad för hela satsen: 275 kr.
I Sofias bokhylla
Vill du läsa mer rekommenderar jag att du köper den här boken av Jan Hedh. Den har jag haft stor nytta av.