Apelsinkaka (jaffakaka)

Apelsinkaka (jaffakaka)

Ingredienser Vikt i gram
delikatessmargarin 1500
socker 1500
ägg rumstempererade 1500
bagerivetemjöl 1200
hackade apelsinskal 600
bakpulver 22
vaniljsocker 12
Totalt 6334

Arbetsbeskrivning

    1. Rör margarin och socker luftigt med vinge, 20-30 minuter.
    2. Tillsätt rumstempererade ägg lite i taget. Låt äggen blandas in ordentligt innan mer tillsätts.
    3. Blanda konditorivetemjöl, hackade apelsinskal, bakpulver och vaniljsocker och melera försiktigt ner det i smeten.
    4. Fyll formar som är smorda och strödda med ströbröd till 3/4.
    5. Baka av i 160ºC 30-40 minuter.

0 comments on “Apelsinkaka (jaffakaka)Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *