Baguetter (Håkan Johansson)

Ingredienser dag 1, poolishVikt i g
kallt vatten500
bagerivetemjöl extra500
jäst2

Blanda allt till poolishen, täck med plast och låt stå i rumstemperatur 12-15 timmar.

Ingredienser dag 1, fördegVikt i g
bagerivetemjöl extra1100
kallt vatten700
jäst10
salt10

Blanda allt till fördegen, knåda 2+4 minuter. Lägg i oljad back på kylen i 12-15 timmar.

Ingredienser dag 2Vikt i g
kallt vatten750
bagerivetemjöl extra1200
honung10
jäst8
salt50
  1. Blanda poolish, fördeg och övriga ingredienser 2+6 minuter.
  2. Tillsätt saltet och kör 2 minuter till.
  3. Lägg degen i oljad back och gör en vikning. Jäs 1 timme.
  4. Gör en vikning till och jäs 1 timme till.
  5. Kubba bitar som väger ca 400g och forma till baguetter. Jäs.
  6. Baka av i 250 grader, 15 sek ånga.