Arrackssmet

  1. Rör ihop rester från till exempel anslag, rulltårta, mazarinkapselbitar med vinge.
  2. Tillsätt arracksarom tills smaken är bra.
  3. Tillsätt kakao tills färgen är bra.
  4. Tillsätt något med fuktig konsistens (till exempel shiffongkräm, chokladtryffel, hallonsylt eller äppelsylt) tills konsistensen är bra. Konsistensen ska vara så fast så att den är rullbar (till dammsugarlängder) men samtidigt så kladdig så att arracksbollarna täcks helt när de rullas i chokladströssel.
  5. Rulla bollar om 50g till grodor och arracksbollar.
  6. Rulla längder om 200g till plåtens bredd och frys in för dammsugare.
  7. Rulla in dammsugarlängderna i marsipan och skär upp i 6 cm stora längder. Doppa ändarna i choklad.

0 comments on “ArrackssmetAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *