| Ingredienser | Vikt i gram |
| margarin | 900 |
| ägg | 600 |
| socker | 1600 |
| bakpulver | 90 |
| vaniljsocker | 50 |
| kakao | 160 |
| vatten | 800 |
| bagerivetemjöl | 1600 |
Arbetsbeskrivning
- Smält margarinet och blanda med vattnet.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta ihop alla torrvaror.
- Tillsätt torrvaror och margarinblandningen om vartannat i äggvispet. Blanda på låg hastighet ca en minut och stäng sedan av maskinen.
- Fyll en bakpappersklädd kapsel med smeten.
- 180ºC 20-25 min, eller tills en provsticka är torr.
- När kakan kommer från ugnen ska den vändas: strö socker på kakan, lägg på bakplåtspapper och bakplåt och vänd.
- Låt svalna ordentligt innan glasyren läggs på.
| Ingredienser glasyr | Vikt i gram |
| smör | 300 |
| starkt kaffe | 100 |
| kakao | 60 |
| vaniljsocker | 40 |
| florsocker | 400 |
Arbetsbeskrivning:
- Värm upp allt i en kastrull under omrörning.
- Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med kokos.
- Skär upp i rutor.