Birgittas kakor

Birgittas kakor

Ingredienser Vikt i gram
småbrödsmargarin 1500
socker 1500
äggulor rumstempererade 400
vaniljsocker 50
bakpulver 50
bagerivetemjöl 2500
citroner 5 st, skal av
Totalt 6000

Arbetsbeskrivning

  1. Rör margarin och socker luftigt med vinge.
  2. Tillsätt äggulorna försiktigt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och kör ihop till en deg.
  4. 200-grams bitar rullas ut till plåtens längd, lägg 3 längder/plåt.
  5. Pensla med äggvita och strö över hyvlad mandel.
  6. Baka av i 175°C.
  7. Kubba upp kakor 12-15g st innan de hinner svalna.
  8. Ringla på florsocker smaksatt med citronsaft.

0 comments on “Birgittas kakorAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *