Saffransmuffins

Saffransmuffins

Ingredienser Vikt i gram
mandelmassa 2000
socker 900
smör rumstempererat 1500
ägg rumstempererade 1000
saffran smaka!
apelsiner, saft och skal av 10 st
bagerivetemjöl 1200
bakpulver 50
vaniljsocker 30

Arbetsbeskrivning

    1. Rör ihop mandelmassa och socker med vinge.
    2. Tillsätt lite smör i taget. Låt smöret blandas in ordentligt innan mer tillsätts.
    3. Tillsätt ägg lite i taget.
    4. Rör ner saffran, apelsinsaft och apelsinskal.
    5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten.
    6. Fyll muffinsformar till 3/4.
    7. Dekorera med hyvlad mandel/pärlsocker.
    8. Baka av i 180ºC.

0 comments on “SaffransmuffinsAdd yours →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.