Ingredienser | Vikt i gram |
äggvita | 500 |
socker | 1250 |
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05805-1024x594.jpg)
- Använd endast rostfria redskap eller glasskålar till maräng. Plastbunkar är ofta mycket svåra att få helt rena, vilket ger en instabil maräng.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05789-1024x683.jpg)
2. Se till att du är ren om händerna och tvätta alla redskap med ättiksprit så att all eventuell smuts och fett avlägsnas.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05791-1024x683.jpg)
3. Rå äggvita är ljusgul till färgen. Börja vispa upp den.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05718-1024x683.jpg)
4. När äggvitan har blivit till ett vitt skum med bubblor är det dags att tillsätta sockret lite i taget.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05735-1024x683.jpg)
5. Här är marängen fortfarande undervisad. Vispen bildar inga spår i marängen och topparna är mjuka och böjer sig lätt.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05759-1024x683.jpg)
6. När det blir djupa spår efter vispen i marängen är den färdigvispad.
![](https://usercontent.one/wp/www.bageriskola.se/wp-content/uploads/2020/04/DSC05798-1024x683.jpg)
7. Övervispad äggvita eller maräng delar på sig och blir grynig och vattnig. Då går den inte att rädda, utan man får kasta den.
0 comments on “Kallvispad (fransk) maräng”Add yours →