Dag 1, skållning | Vikt i gram |
vatten | 640 |
mannagryn | 200 |
Koka upp vattnet och häll det över mannagrynen. Plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 1, biga | Vikt i gram |
jäst | 2 |
vatten, kallt | 120 |
bagerivetemjöl extra | 200 |
Körtid: 2+3 minuter.
Liggtid i oljad back: 2 timmar rumstemperatur eller över natten i kylen.
Ingredienser dag 2 | Vikt i gram |
jäst | 20 |
vatten, kallt | 400 |
durumvetemjöl | 260 |
bagerivetemjöl extra | 500 |
olivolja | 60 |
havssalt | 40 |
Totalt | 2442 |
- Blanda skållning, biga och alla ingredienser utom saltet. Körtid: 2+6+2.
- Viltid i oljad back: 1 timme i rumstemperatur.
- Dela degen i fyra delar. Rulla ut till 40 cm och sätt ihop ändarna till ringar.
- Jäs två timmar i rumstemperatur på mjölad handduk, täckta med plast.
Ingångtemperatur: 250 grader. Ånga: 15 sekunder.
Avbakningstemperatur: 230 grader.
Öppet spjäll sista 5 minuter.