Wienerdeg (kavlat på smör)

IngredienserVikt i gram
vatten1000
jäst200
socker400
bagerivetemjöl extra, kallt2500
salt40
rumstempererat smör100
ägg400
Till inkavling 
osaltat smör2500

Arbetsbeskrivning

 
  1. Kör degen 2+3 minuter
  2. Kavla ut till en 30*50 cm stor platta och lägg i frysen.
  3. Platta ut smöret till plattor som är 25*25 cm och lägg i kylen.
  4. När deg och smör har samma konsistens viks smöret in i degen.
  5. Kavla 3*3 slag med 10 minuters vila mellan varje slag.
  6. Kavla ned till:
  • 4,5 mm för spandauer9 mm tjock och 400 mm bred för åttor och blonderbröd.

    Vikt: 45-55g ofyllda.

    Jäsning: 2 timmar under plast eller i jässkåp i 30oC.

    Avbakning: 210/190oC ca 14 minuter.